Endonezya’da yeniden açtı
Sadece yanına yaklaşanlar bildiği korkunç bir özelliği olan dünyanın en büyük çiçeği, Endonezya’nın Batı Sumatra eyaletindeki Palupuah Ormanı’nda yeniden çiçek açtı. 27 aylık ömrü olan bu ilginç çiçek, açtığında sadece 5-6 gün boyunca görülebiliyor.
Endonezya’nın Batı Sumatra eyaletindeki Palupuah Ormanı’nda çap bakımından dünyanın en büyük çiçeği olan Rafflesia Arnoldii yeniden açtı.
NESLİ TÜKENMEKTE OLAN TÜRLER ARASINDA
Habitat tahribatı ve ormansızlaşma nedeniyle nesli tükenmekte olan türler arasında yer alan Rafflesia Arnoldii, ziyaretçiler tarafından ilgi gördü.
SADECE YANINA YAKLAŞANLARIN BİLDİĞİ KORKUNÇ ÖZELLİK
Sadece yanına yaklaşanlar bildiği korkunç bir özelliği olan bu çiçek, aynı zamanda ceset çiçeği olarak da anılıyor. Bu ismi almasının sebebi de bu korkunç özelliğinden geliyor. Çünkü bitki, çürümüş et gibi kokuyor.
HAKKINDA ÇOK FAZLA BİLGİ YOK
Rafflesia ender görüldüğü için hala gizemini koruyan ve hakkında çok fazla bilginin olmadığı bir bitkidir. Joseph Arnold ve ekibi tarafından 1818 yılında Endonezya Yağmur Ormanlarında bulunmuştur. Oluşması çok zor olan bu bitkiyi görmekte çok zordur.
200 YIL ÖNCE KEŞFEDİLDİ
Yaklaşık 200 yıl önce keşfedilen çiçek, ilk kez 46 milyon yıl önce çiçek açmaya başlamıştır. İlk açtığında sadece 2 santimetre olan çiçeğin boyutu evrildikçe büyümeye devam ediyor.
2 HAFTA YAŞAM SÜRESİ
Rafflesia çiçeği boyutunun büyüklüğünün aksine, yaşama süresi yalnızca 2 hafta olan bir bitkidir. İlk hafta çiçek açan bitki ikinci hafta ölmektedir. Sadece Endonezya’nın Sumatra – Borneo adaları ve Tayland’ın Khao Sok Milli Parkı‘nda görülmektedir.
11 KİLOGRAMA KADAR ÇIKABİLİR
Dünyanın en büyük çiçeği olan Rafflesia; 11 kilograma kadar çıkabilir. Boyu ise 1 metreye kadar uzanabilir. Dalları, kök ve yaprakları yoktur. Tohumu da olmayan bir çiçek olan Rafflesia, ağaçların kökleri üzerinde parazit olarak yeterli ısı ve suyu bulunca oluşmaktadır.