TFF’de yeni başkan İbrahim Hacıosmanoğlu oldu…

Türkiye Futbol Federasyonu’nda yapılan seçimde, İbrahim Hacıosmanoğlu, TFF Başkanı oldu. Hacıosmanoğlu, 2027’ye kadar görevini yürütecek.

Türkiye Futbol Federasyonu’nda (TFF) aylardır heyecanla beklenen büyük gün sonunda geldi; TFF Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurul Toplantısı, bugün gerçekleştildi.

Ankara’daki JW Marriott Hotel’de saat 11.00’de başlayan toplantıda mali genel kurulun yanı sıra başkanlık seçimi de yapıldı. Seçimde 274 delege oy kullandı.

İBRAHİM HACIOSMANOĞLU SEÇİLDİ

TFF Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurulu sonucunda İbrahim Hacıosmanoğlu başkan seçildi.

TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun yönetim kurulu listesi şöyle:

Mecnun Otyakmaz – Bayram Saral – Zehra Neşe Kavak – Lale Cender – Fuat Gökdaş – Cengiz Gökay – Zafer Bahadır Saraç – Mevlüt Aktan – Bayram Akgül – Hasan Surözü – Ceyhun Kazancı – Mustafa Temel Bozbağ – Ural Aküzüm – Bilal Aslan

Yedekler: – Murat Şahin – Hüseyin Yangın – Seymen Gençtürk – Adem Doğru – Gürkan Uğur – Fazlı Çilingir – Ediz Giray – İbrahim Özbay – Metin Akyüz – Kazım Şengöçgel – Muhammet Akçay – Esma Esin – Bilal Tuğrul – Burak Akkan

İbrahim Hacıosmanoğlu’nun konuşmaları şu şeklilde:

İbrahim Hacıosmanoğlu: Biz 600 sene dünyayı yönetmiş bir milletin evlatlarıyız. Biz kendi evlatlarımıza güvenemiyoruz, onlara verdiğimiz paranın 10 katını yabancı hakemlere veriyoruz. Ne olacak? Adil yönetim olacak diye. Halil Umut Meler, Ankara’da yumruk yedi. Şimdi EURO 2024’teki performansını konuşuyoruz. Neden? Sayın UEFA temsilcimiz de burada. Ceferin, Meler’e ‘İspanya’yı, Almanya’yı koruyun’ gibi bir telkinde bulundu mu? Çıkıyorlar orada aslan gibi maç yönetiyorlar. TFF Başkanı’nın görevi de onlara o ortamı sağlamak. Ligler öncesi seminer oluyor, seminerde hakemler başkana sesleniyor. İnsani hata olabilir ya da çok sınırda bir takdir hakkınız vardır. Eğer Trabzonspor ile Diyarbakırspor oynuyorsa illa cüzi bir takdir hakkın varsa o takdir hakkını Diyarbakırspor’dan yana kullanacaksın. Güçlünün haklı olduğu değil, haklının hakim olduğu bir ortam oluşturursanız hakem arkadaşlarımız da performansını artıracaktır.

İbrahim Hacıosmanoğlu: Adalet diyoruz, bütün sorunlarımız adaletsizlikten çıkıyor. Bunu sağlamak çok zor bir şey değil ya. Başkanımız akademi kurduk, hakem yetiştirdik dedi. Nasıl yetiştiler ben anlamadım? Bizim bir atasözümüz var; balık baştan kokar! Siz irade ortaya koyabiliyor musunuz? TFF Başkanı olarak adaleti sağlamak çok zor değil ki. Biz Mecnun Başkan’la sarıldığımızda o Sivas, ben Trabzonspor formalarını çıkardık. Her takıma eşit mesafedeyiz. Bunu sağlamak çok zor bir şey değil. Bunu sağlama niyetiniz yoksa neden aday oluyorsunuz? Bunu sağlarken irade ortaya koyamazsanız, bir hafta birine, bir hafta diğerine mavi boncuk dağıtıp, onları alttan besleyecek olan alt ligleri figüran olarak tutarsanız tabii ki adaletsizlik olur.

İbrahim Hacıosmanoğlu: “Oy pusulalarını sordular, ‘Beyaz’ dedim. Türk futbolunda beyaz bir sayfa açmak istiyoruz. Aday olmaya karar verdiğim zaman ilk Mecnun Başkan’ı aradım. Daha önce bu kurulda çok iyi dost olmamıza rağmen ufak bir tartışma olmuştu aramızda. Dedim ki ‘Sayın başkanım, Türk futbolunun artık barışa, huzura, kardeşliğe ihtiyacı var. Bu ufak halkayı birbirine sararak buradan başlayalım.’ dedim. O da uzatılan bu eli değerli buldum dedi, ufak bir halka olarak başladık. Türk futbolunun sorunlarını biliyoruz, içinden geliyoruz. Teknik olarak benim anlatmama gerek yok. Çözümünü pratik olarak üretmemiz gerekiyor. Türk futbolunun adil ve adaletli bir yönetime ihtiyacı var en başta. Cumhurbaşkanı şöyle karışıyor böyle karışıyor diyorlar ama benim cumhurbaşkanına ne kadar yakın olduğumu herkes bilir. Bana şahsen en ufak bir faydası olmamıştır. Biz çocukken maçlar izlerdik, saha zemini evdeki halıdan daha güzel. Türkiye’nin hemen hemen her ilinde stadyumlar dolu ama biz onun içini ahlakla dolduramıyoruz. Neden? Türk futbolunu yönetecek bir irade ortada olmadığı için.”