Nuri Alço hastaneye kaldırıldı…

Oyuncu Nuri Alço, Eskişehir’deki evinde fenalaşarak hastaneye kaldırıldı. Alço’nun beynine pıhtı attığı ve yoğun bakımda olduğu belirtildi.

Oyuncu Nuri Alço’dan hayranlarını üzecek bir haber geldi. Bayram Tatili için Eskişehir’i ziyarete giden Nuri Alço buradaki evinde fenalaştı.

Hastaneye kaldırılan Nuri Alço’nun beynine pıhtı attığı ve bilincinin kapalı olduğu öğrenildi. Oyuncunun hastaneden bilincinin açıldığı belirtilirken, yoğun bakımdaki tedavisinin de sürdüğü bildirildi.

NURİ ALÇO KİMDİR?

Türk sinema oyuncusu Nuri Alço, 26 Nisan 1951 tarihinde Eskişehir’de dünyaya geldi.

Baba tarafı Bulgaristan göçmenidir. Dedesi Kırkpınar pehlivanı Kel Aliço’dur. Bankacılık ve ilaç mümessilliğinin ardından Günaydın ve Saklambaç gazetelerinde mankenlik yapmıştır.

Eskişehir’deki Altay Spor Kulübünde ve Ordu Milli Takımında profesyonel olarak Voleybol oynamasının ardından bir süre çeşitli işlerde uğraştı. Daha sonra Yeşilçam’da rol almaya başladı.

Nuri Alço, 1974 yılında Okan Uysaler’in kendisine rol vermesiyle Yeşilçam sahnesine adım attı.

80’li yılların erotik simgelerinden Ahu Tuğba ile bazı filmlerde rol almıştır. Benzemez Kimse Sana programının ikinci sezonunda yarışmıştır. 300’ün üzerinde filmde rol alan Nuri Alço, canlandırdığı rollerle akıllara kazınmayı başarmıştır.